Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
Kb. 500 gr cukorból és egy liter vízből, szirupot főzünk. Akkor jó, amikor feloldódott a vízben a cukor és egy picit sárgás árnyalatú lesz a víz. Ehhez dobjuk hozzá a hámozott és nagyobb darabokban hagyott gyömbért.
A szőlőket egyesével vágjuk le a fürtről, de figyeljünk rá, hogy egy pici darab maradjon rajta a szárából. Mossuk meg alaposan, aztán kiforralt üvegekbe tegyük bele. Ezekbe az üvegekben öntsük bele a még forrásban lévő szirupot, majd azonnal zárjuk le és dunsztolva hagyjuk kihűlni.Azért válasszunk picit savanykásabb, feszesebb szőlőt, mert a forró cukorszirup fogja nekünk megpuhítani és édesíteni is.