Receptek Főételek Húsos ételek Gyömbéres sertéssült

Hozzávalók

4 kanál étolaj
1 tk őrölt kömény
½ darab citrom
1 üveg narancslekvár
1 dl száraz fehérbor
1 dl húsleves alaplé (kockából)
1 tk friss gyömbér
1 kg sertéskaraj (rövid, kicsontozott)

Leírás

A sertéskarajt megtisztítjuk, megmossuk, leszárítjuk és sóval, borssal bedörzsöljük. A tűzálló tálba olajat öntünk, rátesszük a húst, megszórjuk köménymaggal, kevés levest öntünk alá, lefedjük alufóliával, majd ezzel meglocsoljuk a húst. Kb. 40 percig sütjük, a levével és a húslevessel locsolgatva. A megsült hús szaftját leszűrjük és a narancslekvárral felforraljuk. Ezzel öntjük nyakon, tálaláskor. Ha megsül, 10 percig pihentetjük, hogy szépen szeletelhessük. Rizzsel tálaljuk.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4