Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
Egy 2 literes tálban a tojást, tejet, vaníliás cukrot, citromhéjat és a csipetnyi sót elkeverjük egy habverővel. Hozzáadjuk a lisztet és csomómentesre keverjük. Szódavízzel beállítjuk a tészta sűrűségét (híg tejfölhöz hasonlítson). Fél órát pihentetjük a tésztát. Egy kiolajozott, kb. 200 mm átmérőjű palacsintasütőt felhevítünk, ebbe 1/3 csésze tésztát öntünk és úgy forgatjuk a sütőt, hogy egyenletesen bevonja a tészta. Körülbelül 20 másodperc sütés után, a palacsintát megfordítjuk és ugyanannyi ideig sütjük a másik felét is. 8 db palacsintát sütünk. A töltelékhez, először felforraljuk a tejszínt a cukorral, majd a főzőkanállal kevergetve, hozzátesszük a többi anyagot. Nagyon kis lángon forraljuk, 2-3 percig. Ha nagyon sűrű, öntsünk hozzá még egy kis tejszínt. A nyolc palacsintára elosztjuk a tölteléket és henger alakúra göngyöljük. A csokoládémártáshoz, egy fél literes lábasban, a tejjel együtt, vízgőzön, gyenge tűzön felolvasztjuk a csokoládét. Levesszük a tűzről, habverővel, gyorsan belekeverjük a 3 tojássárgáját. Hozzáadjuk a cukrot, vaníliás cukrot, kakaóport, vajat, rumot és vízgőz felett, kevergetve, 5 percig melegítjük. Levesszük a tűzről. Ha túl sűrű és emiatt nem tudjuk önteni, tejjel hígítjuk. A palacsintasütőben felmelegítünk 20 g vajat, majd belehelyezünk 4 db töltött palacsintát és mindkét oldalukat világosbarnára pirítjuk, közepes lángon. Melegre tesszük a 4 db palacsintát, majd a következő 4 palacsintát pirítjuk meg. A palacsintákat meleg tálra, vagy tányérra helyezzük, egymás mellé. Egyik felüket leöntjük forró csokoládémártással, a másik felüket meghintjük porcukorral. Így szolgájuk fel a klasszikus Gundel palacsintát.