Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
1. réteg: Három tojást szétválasztunk. A sárgáját 5 ek. porcukorral és 1 cs. vaníliás cukorral habosra keverünk. A fehérjét 1 cs. vaníliás cukorral felverjük, majd összekeverjük a kettőt. Időközben 2,5 tasak 10 g-os zselatint, a csomagoláson található előírás szerint elkészítünk 1,5 dl vízzel és hozzáadjuk a tojásos masszához. A kész masszát egy tepsibe/négyszögletű jénai tálba öntjük, és hűtőbe tesszük, dermedni. 2. réteg: Ugyanígy járunk el a maradék három tojással is, annyi különbséggel, hogy a tojás sárgákhoz, a cukor mellé, 2 evőkanál kakaóport és 1 ek. tejet teszünk. Egy kanál segítségével, óvatosan ráöntjük barna masszát a megdermedt sárga rétegre, és újra betesszük a hűtőbe. 3. réteg: A maradék 7 ek. cukrot, 2 cs. vaníliás cukrot és a tejfölt kikeverjük. Újra elkészítünk 1,5 dl vízben, 2,5 tasak zselatint, és hozzáadjuk a tejfölös keverékhez, majd az előbbiek szerint, ráöntjük a dermedt rétegekre. 4. réteg: Újra elkészítünk 1,5 dl vízben, 2,5 tasak zselatint, és hozzáadjuk 2,5 dl málnaszörphöz (sajnos nekem nem volt itthon, csak meggylé, és abból is csak 2 dl, ezért is lett alacsony és halovány a piros réteg). Ezt is ráöntjük a megdermedt rétegekre. Pár órát hűtőben dermesztjük, és utána csodálatosan lehet szeletelni.