Bezárás
Köszöntjük
Átirányítjuk megújult weboldalunkra, ahol nagyszerű inspirációkat találhat.
Folytatás
Receptek Desszertek Sütést igénylő Gumi sütemény málnaszörppel

Hozzávalók

6 darab tojás
1 kanál tej
6 csomag vaníliás cukor
4 dl tejföl
17 kanál porcukor
10 csomag zselatin (10 grammos)
2 kanál kakaópor
dl málnaszörp

Leírás

1. réteg: Három tojást szétválasztunk. A sárgáját 5 ek. porcukorral és 1 cs. vaníliás cukorral habosra keverünk. A fehérjét 1 cs. vaníliás cukorral felverjük, majd összekeverjük a kettőt. Időközben 2,5 tasak 10 g-os zselatint, a csomagoláson található előírás szerint elkészítünk 1,5 dl vízzel és hozzáadjuk a tojásos masszához. A kész masszát egy tepsibe/négyszögletű jénai tálba öntjük, és hűtőbe tesszük, dermedni. 2. réteg: Ugyanígy járunk el a maradék három tojással is, annyi különbséggel, hogy a tojás sárgákhoz, a cukor mellé, 2 evőkanál kakaóport és 1 ek. tejet teszünk. Egy kanál segítségével, óvatosan ráöntjük barna masszát a megdermedt sárga rétegre, és újra betesszük a hűtőbe. 3. réteg: A maradék 7 ek. cukrot, 2 cs. vaníliás cukrot és a tejfölt kikeverjük. Újra elkészítünk 1,5 dl vízben, 2,5 tasak zselatint, és hozzáadjuk a tejfölös keverékhez, majd az előbbiek szerint, ráöntjük a dermedt rétegekre. 4. réteg: Újra elkészítünk 1,5 dl vízben, 2,5 tasak zselatint, és hozzáadjuk 2,5 dl málnaszörphöz (sajnos nekem nem volt itthon, csak meggylé, és abból is csak 2 dl, ezért is lett alacsony és halovány a piros réteg). Ezt is ráöntjük a megdermedt rétegekre. Pár órát hűtőben dermesztjük, és utána csodálatosan lehet szeletelni.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Ajánlatunk

1 / 2

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4