Receptek Desszertek Sütést igénylő Gumi sütemény málnaszörppel

Hozzávalók

6 darab tojás
1 kanál tej
6 csomag vaníliás cukor
4 dl tejföl
17 kanál porcukor
10 csomag zselatin (10 grammos)
2 kanál kakaópor
dl málnaszörp

Leírás

1. réteg: Három tojást szétválasztunk. A sárgáját 5 ek. porcukorral és 1 cs. vaníliás cukorral habosra keverünk. A fehérjét 1 cs. vaníliás cukorral felverjük, majd összekeverjük a kettőt. Időközben 2,5 tasak 10 g-os zselatint, a csomagoláson található előírás szerint elkészítünk 1,5 dl vízzel és hozzáadjuk a tojásos masszához. A kész masszát egy tepsibe/négyszögletű jénai tálba öntjük, és hűtőbe tesszük, dermedni. 2. réteg: Ugyanígy járunk el a maradék három tojással is, annyi különbséggel, hogy a tojás sárgákhoz, a cukor mellé, 2 evőkanál kakaóport és 1 ek. tejet teszünk. Egy kanál segítségével, óvatosan ráöntjük barna masszát a megdermedt sárga rétegre, és újra betesszük a hűtőbe. 3. réteg: A maradék 7 ek. cukrot, 2 cs. vaníliás cukrot és a tejfölt kikeverjük. Újra elkészítünk 1,5 dl vízben, 2,5 tasak zselatint, és hozzáadjuk a tejfölös keverékhez, majd az előbbiek szerint, ráöntjük a dermedt rétegekre. 4. réteg: Újra elkészítünk 1,5 dl vízben, 2,5 tasak zselatint, és hozzáadjuk 2,5 dl málnaszörphöz (sajnos nekem nem volt itthon, csak meggylé, és abból is csak 2 dl, ezért is lett alacsony és halovány a piros réteg). Ezt is ráöntjük a megdermedt rétegekre. Pár órát hűtőben dermesztjük, és utána csodálatosan lehet szeletelni.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4