Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
Első réteg: 4 tojás, 2 ek. kakaó, 5 ek. cukor, 1 cs. vaníliás cukor, 1 cs. étkezési zselatin, 1,5 dl víz. Második réteg: Ugyanaz mint az első, csak kakaó nélkül. Harmadik réteg: 1/2 liter tejföl, 5 ek. cukor, 1 cs. vaníliás cukor, 1,5 dl víz, 1 cs. étkezési zselatin. Negyedik réteg: 2,5 dl szörp, 2,5 dl víz, 1 cs. étkezési zselatin. A tojásokat szétválasztjuk, és a fehérjét kemény habbá verjük. Belekeverjük a hozzávalókat egyenként, majd a feloldott étkezési zselatint. Nem szabad felforralni, csak annyit legyen meleg, hogy elolvadjon benne a zselatin. Ha kész az első réteg, hűtőbe tesszük, és megvárjuk még annyira megköt, hogy ne ragadjon nagyon a teteje. Ha nem így tesszük, akkor összefolynak majd a rétegek, és nem látszanak szépen. Ha ez meg van, akkor így járunk el a következő rétegekkel is, amíg mindegyik réteg el nem készül. Célszerű jénai tálban készíteni, mert így látványos is lesz, ha asztalra kerül. Tipp: pohárban tálalva is nagyon mutatós desszert!