Receptek Főételek Hal Grillezett pisztráng naranccsal, fekete ribizlis salsával, sült burgonyával, fekete fokhagymával és metélőhagymával

Hozzávalók

2 darab pisztráng
150 g koktélparadicsom
2 darab narancs
1 kanál lime (lé)
1 tk méz
50 g feketeribizli
1 tk őrölt gyömbér
1 csipet
1 csipet őrölt fekete bors
2 kanál olívaolaj
70 g vaj
1 gerezd fokhagyma
Burgonyához
500 g újburgonya
4 gerezd fokhagyma (fekete)
4 kanál olívaolaj
1 csipet
1 csipet őrölt fekete bors
1 kanál fehérborecet
1 kanál metélőhagyma (aprítva)
1 kanál friss tárkony

Elkészítés

1

Egy tálban keverjük össze a megmosott és felszeletelt koktélparadicsomot, az olajat, 1 darab narancs héját, a zöldcitrom levét, a mézet, a fekete ribizlit, a gyömbért, a felmelegített vajat, a zúzott fokhagymát, a sót és a borsot. Töltsük meg a pisztrángot ezzel a keverékkel, valamint a felszeletelt narancsokkal. Kenjük meg a külsejét olívaolajjal, sózzuk és fűszerezzük meg.

2

Helyezzük a halat a grillre, és süssük oldalanként 10-10 percig.

3

A burgonyát sós vízben főzzük puhára, majd szűrjük le. Tisztítsuk meg a fokhagymát, nyomjuk át fokhagymatörőn, keverjük össze 2 evőkanálnyi olajjal, sóval, borssal, ecettel, metélőhagymával és tárkonnyal. A főtt burgonyát locsoljuk meg olívaolajjal, és további 5 percig grillezzük, amíg ropogós nem lesz. Keverjük össze a grillezett burgonyát a fokhagymás keverékkel, adjunk hozzá metélőhagymát és a pisztránggal tálaljuk.

Tipp:

A burgonyát metélőhagyma virágával is díszíthetjük.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4