Receptek Főételek Húsos ételek Grillezett, pácolt sertésoldalas sült paprikával

Hozzávalók

1 csomag sertés oldalas (Tesco Grill Master egész sertésoldalas portói ízesítésű marinádban, 600 g)
Sült, pácolt paprikához
4 darab paprikakrém (különböző színű)
4 gerezd fokhagyma
250 ml fehérborecet
250 ml víz
50 g kristálycukor
1 tk
1 csokor friss kapor
1 tk chili pehely

Elkészítés

1

Tegyük az egész, megmosott és szárazra törölt paprikákat a grillre, és süssük kb. 10 percig, időnként megforgatva. Amikor már szépen megpirultak, vegyük le mindet a rácsról, és hagyjuk kihűlni. Húzzuk le a kihűlt paprikák héját, csumázzuk ki, majd vágjuk a paprikákat vékony szeletekre.

2

Egy tálban keverjük össze a vizet, az ecetet, a sót, a cukrot és a chilit. Adjuk hozzá a tisztított, apróra vágott fokhagymát és a kaprot (egészben), végül a grillezett paprikákat. Hagyjuk állni, lehetőleg egész éjszakán át.

3

Helyezzük a pácolt oldalast a grillre, és süssük kb. 30-40 percig. Grillezés közben rendszeresen forgassuk meg, hogy egyenletesen átsüljön.

4

A grillezett paprikával tálaljuk.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4