Receptek Főételek Húsos ételek Grillezett, pácolt sertésoldalas sült paprikával

Hozzávalók

1 csomag sertés oldalas (Tesco Grill Master egész sertésoldalas portói ízesítésű marinádban, 600 g)
Sült, pácolt paprikához:
4 darab paprika (különböző színű)
4 gerezd fokhagyma
250 ml fehérborecet
250 ml víz
50 g kristálycukor
1 tk
1 csokor friss kapor
1 tk chilipehely

Leírás

Az oldalas sütése grillen nem csupán egy kerti program, hanem igazi kulináris élmény is, ha odafigyelünk néhány apró részletre. A megfelelően pácolt és grillen sült sertésoldalas fantasztikus ízvilággal örvendeztet meg. Az oldalas grillezése során fontos, hogy a hús ne száradjon ki, ezért érdemes közepes hőmérsékleten, többszöri forgatással sütni. Ezt a receptet kezdők és haladók is bátran kipróbálhatják, hiszen lépésről lépésre bemutatjuk, hogyan lesz tökéletes a grillezett oldalas.

Elkészítés

1

Először készítsük el a sült paprikát. Tegyük az egész, megmosott és szárazra törölt paprikákat a grillre, és süssük kb. 10 percig, időnként megforgatva. Amikor már szépen megpirultak, vegyük le mindet a rácsról, és hagyjuk kihűlni. Húzzuk le a kihűlt paprikák héját, csumázzuk ki, majd vágjuk a paprikákat vékony szeletekre.

2

Egy tálban keverjük össze a vizet, az ecetet, a sót, a cukrot és a chilit. Adjuk hozzá a tisztított, apróra vágott fokhagymát és a kaprot (egészben), végül a grillezett paprikákat. Hagyjuk állni, lehetőleg egész éjszakán át.

3

Most jöhet az oldalas sütése grillen: helyezzük a pácolt oldalast a grillre, és süssük kb. 30-40 percig. Grillezés közben rendszeresen forgassuk meg, hogy egyenletesen átsüljön. Az oldalas grillezése közben érdemes a húst időnként kenegetni a páclével vagy egy kevés sörrel, hogy még szaftosabb legyen a sertésoldalas.

4

Amikor elkészült, tálaljuk a grillezett oldalast a pácolt, sült paprikával. Ez az egyszerű, de különleges fogás garantáltan a grillparti sztárja lesz.

Az oldalas grillezése igazi élmény, amely egyszerre szól az ízekről, a közös időtöltésről és a kreativitásról. Akár kezdő vagy a grillen való sütésben, akár tapasztalt grillező vagy, a sertésoldalas mindig jó választás. Próbáld ki ezt a receptet, és fedezd fel, hogyan válik a grillezett oldalas a nyári esték kedvencévé!

Ha kíváncsi vagy, melyek a megfelelő grillező eszközök, amelyekkel még könnyebben és profibban készítheted el a grillezett oldalast, olvasd el kapcsolódó cikkünket!

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4