Receptek Saláták Görög saláta almaecettel

Hozzávalók

2 gerezd fokhagyma
2 darab paradicsom
2 kanál extra szűz olívaolaj
1 kanál almaecet
1 fej lilahagyma
½ fej jégsaláta
1 darab kígyóuborka
½ csomag friss petrezselyem
3 szem kaliforniai paprika
8 szem zöld olivabogyó (kimagvazott)
15 dkg feta sajt

Leírás

A salátát leveleire bontjuk, megmossuk, megszárítjuk, és falatnyi darabokra tépve, kibéleljük vele a salátástálat. Az uborkát és a retket karikákra szeljük, vagy felkockázzuk. A megtisztított hagymát felszeleteljük (a paprikát 2 cm-es négyzetekre vágjuk). A paradicsomot négybe vágjuk, majd felszeleteljük. Az uborkát a retekkel, a paradicsommal, a hagymával és az olajbogyóval összekeverve, a salátára halmozzuk. Megszórjuk az apróra vágott petrezselyemmel, majd a feta sajtot 1 cm-es kockákra vágjuk, és a salátára tesszük. Az olajat az ecettel, a fokhagymával, az oregánóval és a bazsalikommal összekeverjük, majd pici sóval és borssal ízesítjük, majd a salátára öntjük. Tetejére rukkolát dobálunk.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4