Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
A kofta, más néven húsgolyó rengeteg nemzet konyhájában megtalálható darált húsból készült fogás. Persze nemcsak golyó formában létezik, hiszen ahány ország annyiféle fűszerezés és hús kerül bele. A leggyakrabban bárányt, marhát vagy sertéshúst használnak, illetve ezek kombinációit. Fűszerekkel és hagymával keverik, serpenyőben, sütőben vagy grillen ropogósra sütik. A következő görög kofta receptben a darált marhahús és a zöldfűszerek dominálnak, a grillezett hús mellé pedig pirított lepénykenyeret és mentás joghurtos mártogatóst kínálunk.
Tegyük egy tálba a darált marhahúst, sózzuk és borsozzuk.
Adjuk hozzá az oregánót, rozmaringot, paprikát és köménymagot. Öntsük hozzá az olajat, és kézzel óvatosan dolgozzuk össze.
Formázzunk belőle hengereket, majd tegyük nyársa és grillezzük meg minden oldalát.
Amikor a hús már majdnem készen van, dobjuk a grillre a lepénykenyereket és pirítsuk meg mindkét oldalukat. Az elkészült koftára csepegtessünk citromlevet.
A joghurtot keverjük össze a zöldcitrom levével, az apróra vágott petrezselyem levéllel és a mentával.
Sózzuk, borsozzuk, majd végül nyomjuk hozzá a fokhagymagerezdeket is. Az elkészített mártogatóst tegyük a hűtőbe legalább 20 percre.