Receptek Gyerekmenü Főételek Gombával rakott krumpli

Hozzávalók

1 ízlés szerint tengeri só
270 g tejföl
0.29 kg trappista sajt
kg burgonya
1 kanál étolaj
2 dl tejszín
1 kávéskanál őrölt fekete bors
10 szál friss petrezselyem
1 kk őrölt kömény
50 dkg csiperkegomba
1 csipet őrölt pirospaprika

Leírás

A krumplit alaposan megsikáljuk, és héjában megfőzzük. Közben a megtisztított gombát, az olajon sütni kezdjük. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk kevés köménnyel, és addig főzzük, míg a leve el nem párolog. Megszórjuk fűszerekkel, átkeverjük, felöntjük a tejszínnel, beleszórjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet, felforraljuk, majd levesszük a tűzről. A krumplit meghámozzuk, kockára vágjuk. Egy jénai tálat kivajazunk, zsemlemorzsával megszórjuk, és fele burgonyát tálba rendezzük. Rákanalazzuk a gomba felét, erre a többi krumplit, majd a maradék gomba jön. Erre rakok tejfölt, reszelt sajtot, majd 180 fokos sütőben, 35-40 percig sütjük.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4