Receptek Előételek Meleg előételek Gombasaláta svéd módra

Hozzávalók

1 tk kristálycukor
2 fej vöröshagyma
3 kanál étolaj
½ darab citrom
1 mk szárított kakukkfű
2 darab babérlevél
50 dkg csiperkegomba
2 darab hámozott paradicsom konzerv (140 gramm)

Leírás

A gombát megtisztítom, gyorsan megmosom, gerezdekre vágom. A finomra vágott vöröshagymát az olajon megpárolom, majd hozzáadom a paradicsompürét, kakukkfüvet, babérlevelet, a szűrt citromlevet, valamint a gerezdekre vágott gombát. Mérsékelt tűzön párolom. A gomba elegendő levet enged, ne rontsuk el vízzel! Pár perccel a főzés befejezése előtt adom hozzá a sót és a cukrot. Ha kész (kb. 10 perc, ne főzzük szét a gombát, maradjon roppanós), hagyom kihűlni. Akinek túl savanykás lenne, adhat hozzá ketchupot.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4