Bezárás
Köszöntjük
Átirányítjuk megújult weboldalunkra, ahol nagyszerű inspirációkat találhat.
Folytatás
Receptek Levesek Gombás sonkás leves

Hozzávalók

2 kanál finomliszt
20 dkg főtt sonka
1 dl tejszín
2 darab tojás
1 fej vöröshagyma
5 dkg margarin
1 csokor friss petrezselyem
10 dkg csiperkegomba
½ kanál ételízesítő
1 l alaplé (sonkafőző-lé)

Leírás

Előkészítés: A sonkát kis darabkákra vágjuk. A hagymát meghámozzuk és finomra aprítjuk. A gombát megtisztítjuk, megmossuk és szeletekre vágjuk. A petrezselymet leöblítjük és felaprítjuk. Elkészítés: A margarint nagyobb lábasban felolvasztjuk és világosra pirítjuk benne a hagymát. Megszórjuk a liszttel és kevergetve, zsemleszínű rántást készítünk. Felöntjük a sonkafőzésből eltett lével (ha nincs, kockából készített húslevessel) és lassú tűzön, kb. 10 percig forraljuk. Beletesszük a gombát és a sonkát. Megszórjuk borssal, a Delikáttal és a petrezselyemmel. Ismét kb. 10 percig forraljuk, majd levesszük a tűzről. Leveses tálban, a tejszínt simára keverjük a tojássárgával. Ráöntjük a forró levest, összekeverjük, már nem forraljuk tovább, hanem azonnal tálaljuk.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Ajánlatunk

Az ajánlat érvényes2025.04.15.
Rendelj most
1h
h n ó p mp
Friss csirkemellfilé
húspultban kapható
2025
Ft/kg
Friss csirkemellfilé
Az ajánlat érvényes2025.04.15.
Rendelj most
1h
h n ó p mp
Magyar csomós retek
-33%
299 Ft
199
Ft/cs
Magyar csomós retek
magyar termék
Az ajánlat érvényes2025.04.15.
Rendelj most
1h
h n ó p mp
Friss magyar sertéscomb
húspultban kapható
1539
Ft/kg
Friss magyar sertéscomb
magyar termék
1 / 2

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4