Receptek Főételek Húsos ételek Gombás sertésragu

Hozzávalók

1 tk tengeri só
1 fej vöröshagyma
3 kanál étolaj
1 csipet őrölt fekete bors
2 dl tejszín
1 kk majoranna
75 dkg sertéscomb
40 dkg csiperkegomba
5 dkg szalonna
3 kanál finomliszt

Leírás

A felkockázott, füstölt szalonnát odateszem pirulni, a zsíron. Apró kockára vágom a vöröshagymát, majd sárgára párolom a zsiradékban. Közben csíkokra vágom a combot, illetve a kolozsvári szalonnát, majd felszeletelem a gombát. Mindezt hozzáadom a sárgára pirított hagymához. Fűszerezem sóval, borssal, majoránnával és a lereszelt fokhagymával, majd felöntöm 2 dl vízzel. Lassú tűzön, fedő alatt párolom, közben néha megkavargatom. Ha a vizet elfőtte, pótolni kell. Ha a hús megpuhult, ráöntöm az előzőleg már összekavart lisztes tejszínt és még néhány percig főzöm. Köretnek tésztát ajánlok.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4