Receptek Főételek Húsos ételek Gombás pulykaragu

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
1 csipet őrölt fekete bors
2 dl tejszín
1 fej vöröshagyma
1 darab húsleveskocka
10 dkg margarin
1 csokor friss petrezselyem (finomra vágva)
40 dkg csiperkegomba
80 dkg pulykamell
2 kanál finomliszt

Leírás

Egy serpenyőben felolvasztom a margarint, beleteszem a húst, majd aranybarnára sütöm, gyorsan. Ráteszem a tyúkhúsleveskockát és felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje a húst, majd lefedve főzöm addig, amíg a víz nagy része elpárolog. Megfűszerezem (só, bors, vegeta, stb.) és ha puhára főtt, beleteszem a petrezselyemzöldet. Kicsit rotyogtatom, majd félreteszem. Egy másik edényben megpirítom a hagymát margarinon, ráteszem a gombát és azt is megpirítom. Ha kész, ráöntöm a húsra és visszateszem a tűzre. A tejszínt 2 evőkanál liszttel kikeverem, a húsra öntöm, majd összerottyantom az egészet. Főtt tésztával kínálom, a tetejét meghintem nyers zöldség zöldjével.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4