Receptek Főételek Húsos ételek Gombás-májas rizottó

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
2 dkg vaj
1 csipet őrölt fekete bors
1 dl tejszín
30 dkg rizs
20 dkg csirkemáj
1 csokor friss petrezselyem
20 dkg csiperkegomba
1 kk friss petrezselyem (finomra vágott)

Leírás

Serpenyőbe olajat forrósítok, amelyben az apróra darabolt hagymát üvegesre pirítom. Egyszerre hozzáadom az apróra darabolt májat, gombát. Erős tűzön, állandó kevergetés közben, jól átpirítom. Hozzáadom a sűrített paradicsomot, borsot, majoránnát és addig főzöm, amíg a gomba leve teljesen elforr. A legvégén sózom és meghintem petrezselyem zölddel. Közben, a rizst megmosom és 2 ek. forró olajon megfuttatom. Felöntöm 6 dl vízzel, beledobom a húsleves kockát, felforralom és takarék lángon, amíg a víz el nem fő (kb. 20 perc), puhára főzöm. A megpárolt rizshez, hozzáadom a gombás májat, végül a reszelt sajt felét belekeverem, a másik felét pedig (hogy még gusztusosabb legyen az étel) a kész rizottó tetejére hintem.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4