Receptek Főételek Húsos ételek Gombás csirkemell

Hozzávalók

2 gerezd fokhagyma
2 kanál étolaj
2 szál újhagyma
1 dl tejszín
4 darab csirkemell
10 dkg csiperkegomba
½ kk őrölt pirospaprika
1 kk keményítő
dl húsleves alaplé (1/2 leveskockából)
½ kk friss kapor

Leírás

A gombát felszeleteljük, az újhagymát vékony karikákra vágjuk, a fokhagymát felaprítjuk. A húst alaposan megsózzuk, borsozzuk. Forró olajban, nagy lángon, körös-körül barnára sütjük. Kiszedjük, lefedve melegen tartjuk. A gombát, az újhagymát, a fokhagymát a kaporral és a paprikát, a visszamaradt olajban, közepes lángon, állandóan kevergetve, kb. 3 percig pirítjuk. Az étkezési keményítőt, a húslevessel simára keverjük, a gombához öntjük és néhány percig forraljuk, majd sózzuk, borsozzuk. Tejszínnel dúsítjuk. A húst tányérokra szedjük és a mártással leöntve tálaljuk.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4