Hozzávalók

1 csipet tengeri só
2 dl tejföl
2 gerezd fokhagyma
1 fej vöröshagyma
3 kanál étolaj
1 kk őrölt fekete bors
1 darab egész csirke
1 kanál sűrített paradicsom konzerv
25 dkg csiperkegomba
1 kk őrölt pirospaprika

Leírás

A kockára vágott, füstölt szalonnát kevés olajon, üvegesre pirítjuk. Zsírjában, a finomra vágott vöröshagymát megfonnyasztjuk. Pirospaprikával meghintjük és rátesszük a feldarabolt csirkét. Kevés vizet öntünk rá és fedővel letakarva pároljuk. Amikor a csirke félpuhára párolódott, zsírjára pirítjuk és hozzáadjuk a kockára vágott gombát, zöldpaprikát és a paradicsomot. Kevés vizet öntünk hozzá, átpároljuk, majd a liszttel simára kevert tejföllel besűrítjük. Hozzáöntjük a tejszínt és kiforraljuk.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása