Receptek Gyerekmenü Főételek Gombamártás borral meglocsolva

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
1 kk finomliszt
2 kanál étolaj
1 csipet őrölt fekete bors
2 dl tejszín (sűrű)
10 dkg salott hagyma
1 kanál friss petrezselyem
1 dl száraz fehérbor
50 dkg csiperkegomba

Leírás

A gombát megtisztítjuk, összedaraboljuk. A megpucolt hagymát összevágjuk (én vékony karikákra szoktam, mert szeretem, ha észrevehető az ételben, de hagyományosabb apró kockákra vágni). Az olajon állandóan kevergetve üvegesítsük meg a hagymát (nehogy megbarnuljon!), dobjuk rá a gombát, keverjük össze, enyhén sózzuk, borsozzuk meg, és gyakran megkeverve süssük addig, amíg a gomba leve elpárolog. Szórjuk bele az apróra vágott petrezselyemzöldet. Öntsük föl a borral, majd a tojássárgájával és a liszttel csomómentesen elkevert tejszínnel. Esetleg sózzuk és borsozzuk meg még egyszer, ha szükséges, és 1-2 percig forraljuk össze. Tésztával vagy gnocchival tálaljuk

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4