Hozzávalók

1 csipet tengeri só
1 kg burgonya
2 darab tojás
20 dkg finomliszt

Leírás

A krumplikat megpucolom, felkockázom és felteszem főni. Ha megpuhult, leszűröm, megvárom, hogy kicsit hűljön, majd összetöröm. Hozzáteszem a tojássárgákat és a lisztet, valamint ízlés szerint, tengeri sót. Tésztát gyúrok belőle, kb. 1 centi vastag csíkokat hengergetek, amiket kb. 2 centisre feldarabolok. Villa hátával csíkokat nyomok beléjük. 1,5 l vizet, egy leveskockával felteszek főni. Ha zubog, úgy 15-18 darabjával kifőzöm a gnocchikat. Ha feljöttek a felszínre, kapnak még egy percet és kimerem őket egy tálba.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4