Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
Egy kis serpenyőben olvaszd meg a vajat a tejjel és melegítsd kb. 40-50 °C-ra. Egy nagy tálba keverjük össze a lisztkeveréket az élesztővel,cukorral, mazsolával, fűszerkeverékkel és sóval. Keverd össze a tejjel, add hozzá a tojásokat és keverd simára. Fedd le folpackkal és hagyd kelni két órán át.
Melegítsd fel a sütőt 190°C-ra Verd fel a tojásokat a tejkeverékkel. Bélelj ki egy tepsit sütőpapírral. A tésztából csípjünk le egy maréknyit és készítsünk belőle tekercseket, amiket kb. 1cm távolságokra helyezzünk a sütőpapírra, majd hagyjuk 20 percig állni.
Készítsünk egy másik keveréket a gluténmentes lisztből és vízből, hogy puha tésztát kapjunk. Kanalazzuk bele egy lezárható sütőzsákba, vágjuk le a zacskó sarkát és tegyük egy keresztet a tekercsekre. Süssünk a tekercseket aranybarnára 15 perc alatt.
A sütés alatt készítsük el az öntetet egy serpenyőben. Melegítsük fel a narancslevet cukorral, majd hagyjuk gyöngyözni 5 percig, amíg szirup állagú nem lesz. Amint kiszedted a tekercseket a sütőből, kend rá a szirupot.