Gluténmentes krémes tészta grillezett cukkinivel

Hozzávalók

2 darab cukkini (közepes méretű)
1 kanál olívaolaj
1 kanál vörösborecet
1 kanál friss petrezselyem (aprítva vagy 1 tk szárított petrezselyem)
1 kanál friss bazsalikom (apírtva vagy 1 tk szárított bazsalikom)
½ tk fokhagyma (őrölt)
½ tk
½ tk őrölt fekete bors
Tészta
500 g spagetti (Tesco Free From)
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
200 ml száraz fehérbor (Chardonnay)
40 g vaj
1 tk
½ tk őrölt fekete bors
200 g parmezán (reszelve)

Elkészítés

1

Mossuk meg a cukkinit, töröljük szárazra és egy nagyon éles késsel vágjuk vékony szeletekre. Tegyük egy tálba, locsoljuk rá az olajat, a borecetet, adjuk hozzá a petrezselyemlevelet, a bazsalikomot, a fokhagymát, a sót és borsot, majd alaposan keverjük össze, hogy minden szeletet egyenletesen bevonjon a keverék. Ezután tegyük a forró grillre, és grillezzük mindkét oldalukon 1-2 percig (a szeletek vastagságától függően). A kész szeleteket tegyük félre.

2

A Tesco Free From spaghettit főzzük meg lobogó sós vízben.

3

Melegítsünk fel egy serpenyőben olívaolajat, adjuk hozzá az apróra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát. Keverjük össze, 2 perc múlva adjuk hozzá a bort, a vajat, a sót és a borsot. Főzzük 5 percig. Ezután vegyük le a tűzről, tegyük bele a leszűrt tésztát valamint a parmezánt, majd alaposan keverjük össze.

4

Tálaljuk a grillezett cukkinivel!

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4