Receptek Főételek Húsos ételek Glasszírozott báránycsülök kecskesajtos polentával és fenyőmagos karfiolsalátával

Hozzávalók

4 adag sous-vide báránycsülök
2 evőkanál vaj
1 teáskanál kukoricakeményítő
2 evőkanál finomra vágott snidling vagy petrezselyemszár
2 evőkanál puffasztott hajdina
100 g kukoricadara
300 ml tej
80 g krémes kecskesajt
1 fej karfiol
2 evőkanál pirított fenyőmag
vinaigrette-dresszing (olívaolaj, citromlé, só, bors)

Elkészítés

1

A sous-vide báránycsülköt forró vízben átmelegítjük, majd serpenyőben körbepirítjuk, hogy színt és enyhe pörzsízt kapjon. A csomagban visszamaradt szaftot egy kis vajjal és kevés keményítővel beforraljuk, amíg fényes, selymes mártás lesz belőle.

2

A húst először átkenjük a mártással, majd azonnal megszórjuk finomra vágott zöldfűszerrel és puffasztott hajdinával, hogy szépen rátapadjanak. A megmaradt mártást tálaláskor a tányérra öntjük.

3

Közben elkészítjük a polentát: a tejet felforraljuk, beleöntjük a kukoricadarát, és folyamatosan keverve sűrűre főzzük. Ha elkészült, vajjal és krémes kecskesajttal lazán kikeverjük, hogy lágy, krémes állagot kapjunk.

4

A karfiolt vékony szeletekre vágjuk, összeforgatjuk vinaigrette-tel, majd megszórjuk pirított fenyőmaggal.

5

Tálaláskor a glasszírozott báránycsülköt a kecskesajtos polenta mellé helyezzük, mellé kanalazzuk a friss karfiolsalátát, és végül a megmaradt selymes mártással körbeöntjük a húst.

Tipp:
A sous-vide bárány különlegessége, hogy szerkezete megmarad, szaftos és omlós marad, a glasszírozás pedig kiemeli természetes, mély ízét. A kecskesajtos polenta és a friss, savas karfiolsaláta tökéletes egyensúlyt ad az ételnek.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4