Receptek Főételek Húsos ételek Gesztenyével töltött karaj

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
4 dl tej
10 dkg trappista sajt
10 dkg vaj (töltelékhez + 5 dkg a mártáshoz)
1 csipet őrölt fekete bors
10 dkg mandula (szeletelt)
1 csomag gesztenyemassza
4 szelet sertéskaraj
3 kanál finomliszt

Leírás

A gesztenyemasszát lereszeljük, elkeverjük vajjal és mandulával. A karajszeleteket kiklopfoljuk, majd betöltjük a gesztenyés töltelékkel és feltekerjük. Forró vízben, puhára főzzük őket úgy, hogy ne lobogó víz legyen, hanem éppen csak gyöngyözzön, mintha húslevet főznénk. A sajtot felolvasztjuk a vajon, egy gyorsforralóban. Megszórjuk liszttel és felengedjük forró tejjel. Sózzuk és borsozzuk. Ha a hús tapintása kívülről már kemény, akkor elkészült. (Ez kb. 30-40 perc.) Kiszedjük a vízből és hagyjuk kihűlni, hogy szépen tudjuk vágni. Köretnek burgonyafánk, vagy burgonyalángos is remek. A sajtmártással tálaljuk.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4