Receptek Desszertek Sütést igénylő Gesztenyés, duplán csokis muffin

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
1 darab tojás
1.6 dl tej
2 kk sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
30 dkg finomliszt
15 dkg kristálycukor
10 dkg étcsokoládé
1 mk szódabikarbóna
2 kanál rum (+1 kiskanál a tetejére)
10 dkg margarin
25 dkg gesztenyemassza (fagyasztott)
15 dkg tejcsokoládé

Leírás

A gesztenyemasszát szobahőmérsékleten felengedjük, majd szitán, vagy burgonyanyomón áttörjük. A tojást a kétféle cukorral jól kikeverjük, majd a gesztenyét hozzáadjuk. Az étcsokoládét apróra vágjuk, a liszttel, a sütőporral, a szódabikarbónával és a sóval összeforgatjuk, a tejjel és a rummal ízesítjük. Egy közepes muffinsütő mélyedéseit margarinnal kikenjük, vagy papírkosárkákkal kibéleljük és a gesztenyés masszával háromnegyedükig megtöltjük. Előmelegített sütőben, közepes lánggal, kb. 20 perc alatt megsütjük. A formában maradjon 15 percig, majd a kis süteményeket rácsra rakjuk, hogy teljesen kihűljenek. A tetejére való csokoládét, nem túl erős vízgőz fölött felolvasztjuk, a rummal ízesítjük. Amikor már csak langyos, a muffinok tetejét bevonjuk vele.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4