Fűszeres vajaskeksz-karácsonyfák

Hozzávalók

100 g kristálycukor
150 g szobahőmérsékletű vaj
¼ teáskanál fahéj
¼ teáskanál mézeskalács fűszerkeverék
¼ teáskanál őrölt kardamom vagy 2 hüvely magja, apróra vágva
¼ teáskanál őrölt szerecsendió
250 g finomliszt
A mázhoz:
100 g fehércsokoládé
ehető ezüst cukorgyöngyök a díszítéshez

Egyszerűen elkészíthető karácsonyi sütire vágysz? Próbáld ki ezt a fűszeres vajas kekszet karácsonyfa-dekorban. A hagyományos vajas keksz illatos karácsonyi fűszerekkel és fehércsokis díszítéssel ünnepi édességként vagy ajándékként is tökéletes.

Elkészítés

1

Tegyük a cukrot, a vajat és a fűszereket egy nagy keverőtálba, és fakanállal keverjük össze, hogy krémes, sima állagot kapjunk. Adjuk hozzá a lisztet, és keverjük össze. Kézzel dolgozzuk össze a masszát tésztává, és gyúrjuk, amíg sima nem lesz.

2

Lisztezett felületen nyújtsuk ki a tésztát picivel vékonyabbra mint 1 cm. Használjunk kb. 5 cm-es karácsonyfa formájú kiszúrót, és szaggassunk ki 12 kekszet, a maradékot újragyúrva.

3

Rendezzük el a kekszeket két, sütőpapírral bélelt tepsiben, és tegyük hűtőbe 40 percre. Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra (légkeverésnél 180°C).

4

Süssük 15-18 percig, amíg halvány arany színűek és kellemes süti illatúak lesznek. Hagyjuk a tepsin hűlni 5 percig, majd tegyük őket rácsra, hogy teljesen kihűljenek.

5

A mázhoz törjük össze a csokoládét egy hőálló tálban, amit azután tartsunk éppen csak forró, gyöngyöző víz fölé. Lassan olvasszuk fel a csokit, időnként keverjük meg. Kanalazzuk az olvadt csokoládét egy egyszer használatos nyomózsákba, és a végéből vágjunk le egy kis darabot. Csíkozzuk be a csokival cikk-cakkban a karácsonyfákat, mintha girlandot rajzolnánk. Óvatosan ragasszuk az ezüst cukorgyöngyöket a csokiba, mint kis gömbdíszeket. Hagyjuk száradni legalább 1 órán át.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4