Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
Ez a káposztasaláta nagyon rugalmas, bármilyen zöldséget vagy fűszernövényt felhasználhatsz, ami éppen nálad van. Próbáld ki kelkáposztával, fejes káposztával, kelbimbóval, édesköménnyel, zellergumóval, zellerszárral, céklával, cukkinivel, fehér- vagy lilahagymával, vagy akár almával.
Tegyük a káposztát és a sárgarépát egy szűrőbe, és keverjük össze a cukorral és a sóval. Tegyük félre a mosogatóba 5 percre, hogy a nedvességet kiszívja, majd hideg víz alatt jól öblítsük le. Óvatosan pörgessük szárazra egy salátaforgatóban, vagy töröljük szárazra konyhai papírral.
Közben keverjük össze a majonézt vagy joghurtot, az ecetet, a mustárt és a baharat fűszereket; fűszerezzük jól fekete borssal.
Tegyük a káposztát és a sárgarépát egy tálba az újhagymával, a retekkel és a borsóval együtt. Keverjük össze az öntetet a mentával együtt. A hűtőszekrényben 3-5 napig eláll.