Hozzávalók

20 dkg kristálycukor
1 csipet őrölt fahéj
1 csomag zselatin
1 l édes vörösbor
1 csipet őrölt szegfűszeg
1 rúd vaníliarúd
1 kg szilva

Leírás

A szilvákat magozzuk ki. A bort forraljuk fel a fűszerekkel. Ha forr, rakjuk bele a szilvákat és 10 percig főzzük, a fűszeres borban. Szűrjük le 10 perc után úgy a szilvát, hogy a levét megfogjuk. A levet felrakjuk forrni és ha forr, belekeverjük a zselatint. Közben a szilvákat tálkákba rakjuk és rászűrjük a fűszeres bort. Hagyjuk dermedni, majd rakjuk 2 órára hűtőbe. Tálaláskor, adjuk mellé a tejszínhabot.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4