Fűszeres casserole vegetáriánus virslivel

Hozzávalók

8 darab Tesco Plant Chef pikáns tofu virsli
2 kanál olívaolaj
1 fej vöröshagyma
1 kanál vörösborecet
1 kanál paradicsomszósz
1 csipet őrölt pirospaprika (füstölt)
400 g hámozott paradicsom konzerv
1 darab piros paprika (piros)
1 darab cukkini
100 ml száraz vörösbor
2 darab babérlevél
400 g fehérbab (1 doboz)
½ tk
Szórás a tetejére
50 g zsemlemorzsa (Tesco Free From gluténmentes barna kenyérből)
2 gerezd fokhagyma
4 kanál metélőpetrezselyem levél
1 csipet
1 kanál olívaolaj

Elkészítés

1

Hevítsünk fel egy serpenyőben 2 evőkanál olívaolajat, adjuk hozzá a virslit, a nagyobb darabokra vágott paprikát és süssük 5 percig.

2

Rakjuk félre, majd tegyük a serpenyőbe a finomra vágott hagymát. Pirítsuk kb. 7 percig. Ezután keverjük hozzá borecetet, paradicsompürét, őrölt füstölt paprikát és sót. Adjuk hozzá a hámozott paradicsomot, a bort, a babérleveleket és a lecsepegtetett, de nem átmosott babot, a paprikát, a virslit, valamint az apróra vágott cukkinit. Forraljuk fel.

3

Öntsük a keveréket egy sütőtálba, és süssük 200°C-on körülbelül 20 percig.

4

Közben készítsük el a szórást. A kenyeret aprítsuk egy turmixgépben zsemlemorzsává. Keverjük össze egy tálban zúzott fokhagymával, egy csipet sóval és apróra vágott petrezselyemmel. 20 perc elteltével vegyük ki a sütőtálat, szórjuk meg a casserole-t zsemlemorzsával, csepegtessünk rá olívaolajat és süssük további 10 percig, amíg a zsemlemorzsa aranyszínű és ropogós lesz.

5

Hagyjuk állni néhány percig, és tálaljuk.

TIPP: Könnyű zöldségsalátával vagy sült burgonyával ajánljuk.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4