Receptek Levesek Fűszeres almakrémleves

Hozzávalók

2 kanál finomliszt
10 dkg vaj
80 dkg alma
2 dl tejszín
2 darab egész fahéj
1 csipet őrölt szegfűszeg
1 darab vaníliarúd
5 kanál méz

Leírás

Az almákat meghámozzuk és kockára vágjuk, majd vajon megpároljuk. Közben elkészítjük a a fűszerkivonatot. Vizet forralunk és belerakjuk a fűszereket. 5 percig forraljuk. Ha az alma kezd szétesni, akkor megszórjuk liszttel és rászűrjük a forrásban lévő kivonatot. Hozzáadjuk a mézet és alaposan kiforraljuk, majd leturmixoljuk. Újra forraljuk és hőkiegyenlítéssel hozzáadjuk a tejszínt. Hidegen és melegen is fogyasztható leves.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4