Fűszerekkel töltött sültcsirke

Hozzávalók

1 darab egész csirke
A töltelékhez
0.3 bögre édeskömény
½ bögre dió (nem sózott)
0.4 bögre mogyoró
0.4 bögre pisztácia
1 darab aszalt füge
1 kanál feta sajt
0.4 bögre extra szűz olívaolaj
1 kanál citrom
½ tk
őrölt fekete bors
1 csokor menta
1 csokor friss petrezselyem
1 csokor friss kakukkfű

Elkészítés

1

A durvára vágott friss fűszereket tegye egy edénybe, adja hozzá a fetát, a fügét, a citromhéjat, a citromlevet, az olajat, a sót és a borsot. A dió- és mogyoróféléket tegye egy mozsárba vagy darálóba, törje apró darabokra, majd adja a fűszerekhez.

2

Keverje össze a fűszereket a dió- és mogyorófélékkel, majd töltse meg jól a csirkét. Kenje ki a tepsit, és helyezze bele a húst. Locsolja meg a csirkét kókuszolajjal, majd hintse meg sóval, borssal és citromhéjjal. Helyezze 180 fokra előmelegített sütőbe körülbelül 30-45 percre, ameddig a csirke aranybarnára nem sül. A sütési idő a csirke méretétől és a sütő fajtájától függően változhat.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4