Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
Csepegtessük le a tofut, a felesleges vizet pedig óvatosan nyomkodjuk ki belőle, majd szárítsuk meg papírtörlő segítségével. Vágjunk gyémántmintát a tetejére egy kés hegyével. Kenjük meg szójaszósszal, és hagyjuk pácolódni legalább fél órán át a hűtőben.
Melegítsük elő a sütőt 190°C-ra. Béleljünk ki egy kisebb tepsit sütőpapírral, ezután vegyük ki a tofut a pácból, és helyezzük az előkészített tepsibe. Süssük 50-60 percig, amíg a tofu aranybarna nem lesz.
Készítsük el a burgonyát. A megmosott krumplit tegyük héjastul egy fazék vízbe, és főzzük kb. 20 perc alatt puhára. Hagyjuk a burgonyát kicsit kihűlni, majd vágjuk ketté hosszában. Egy kiskanál segítségével kaparjuk ki mindegyiknek a közepét. A kivájt burgonyadarabokat tegyük egy tálba, és törjük össze pürés állagúra. Adjunk hozzá mustárt, vegán majonézt, sót, őrölt borsot, kurkumát és őrölt paprikát. Keverjük össze alaposan. Hígítsuk a keveréket a mandulatejjel, majd töltsük habzsákba. Egy nagy csillagformájú díszítőcső segítségével nyomjuk a keveréket a kivájt burgonyára. A tetejét szórjuk meg paprikával és metélőhagymával.
Amíg a tofu sül, készítsük el a mázat. Tegyünk egy kisebb lábasba barna cukrot, vegán vajat, vizet, mustárt és zúzott fokhagymát. Folyamatos kevergetés mellett forraljuk fel, majd főzzük további 2 percig. Amikor a tofu aranysárgára sült, vegyük ki a sütőből, és öntsük rá az elkészített mázat. Ezután újra helyezzük vissza a sütőbe, majd süssük további 10-15 percig, amíg a máz hólyagosodni kezd. Miután kivettük a kész tofut a sütőből, hagyjuk hűlni 10 percig.
Szeleteljük fel, és tálaljuk a töltött burgonyával.