Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
A tésztához, az alapanyagot összegyúrjuk, majd 1-2 órára hűtőbe tesszük. Közben a tojások sárgájához hozzáadunk 1 dl tejet, a lisztet, a cukor felét, majd simára keverjük. A maradék tejet felforraljuk, hozzáadjuk a cukor másik felét, majd a tojásos masszát, és sűrűre főzzük. Lehúzzuk a gázról, a tojásfehérjéket kemény habbá verjük, a vaníliás cukor másik felével. Visszatesszük a tejes masszát a gázra, és alacsony hőfokon, hozzákeverjük a habot, és további 2-3 percig főzzük. A tésztából két lapot kinyújtunk. Egyesével, egy nagyobb tepsi hátuljára, sütőpapírra fektetjük. Villával megszurkáljuk, és előmelegített sütőben, 20-25 perc alatt megsütjük. Ezalatt a tejszínt a vaníliás cukorral, kemény habbá verjük. Amikor a tésztalapok kissé meghűltek, az egyik lapra rásimítjuk a vaníliakrémet, majd kb. 30 percig hagyjuk kihűlni. Rákenjük a tejszínhabréteget. A mázhoz, az instant kávét feloldjuk a tejben, hozzátesszük a cukrot, majd alacsony hőfokon kevergetjük, míg a cukor felolvad. Ha sűrűsödik, lehúzzuk a tűzről, és hozzákeverjük a vajat. Ezt a legjobb robotgéppel végezni, hogy tejföl sűrűségű krémet kapjunk. A mázat rásimítjuk a másik tésztalap tetejére.