Receptek Levesek Francia hagymaleves

Hozzávalók

1 kanál finomliszt
5 gerezd fokhagyma
1 fej vöröshagyma
1 fej lilahagyma
2 darab póréhagyma
2 dl főzőtejszín
10 dkg vaj

Leírás

A hagymákat pucolom/szeletelem/darabolom és megpárolom egy pyrex párolóedényben, a teavajon. Amikor összeesett, besűrítem az 1 ek. liszttel. Ha jól megkavargattam, a lisztes, üvegesre párolódott hagymát felöntöm a húslével (vagy vízzel és beledobom leveskockákat). Ezután, óvatosan megfűszerezem (só, fehér bors és szerecsendió). Ezután szép lassan felfőzöm ezt az egészet, pici lángon. Amikor késznek ítélem, beleöntöm a főzőtejszínt és hagyom egészen pici lángon, éppen csak felforrni. Tálalás előtt felforrósítom és teszek bele egy kis sajtot, hogy sűrítsem vele. Végül megszórom snidlinggel.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4