Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
„A saláta életkortól függetlenül mindenkinek megfelelő étel. Bármikor a nap folyamán fogyasztható, fogyókúra esetén könnyű vacsoraként még át is melegíti a testet. Ne féljen a balkáni sajttól, mert önmagában aránylag " diétás " és ha fogyni szeretne, akkor is fogyaszthatja. Jó hatással van az immunrendszerre és a csontokra. Érdekes hozzávaló a gesztenye, mely csökkenti a magas koleszterinszintet és az ismeretlen eredetű fejfájást. Hőkezeléssel csökken a C-vitamin és a folsav mennyisége, viszont a többi vitamin megmarad. Az ásványi anyagok termostabilak. A felhasznált fűszerek elősegítik a hatékonyabb emésztést és a tápanyagok feldolgozását is. A saláta hozzájárul a szervezet jobb kondíciójához és ennek köszönhetően egy egész sor betegséggel szemben lesz ellenállóbb, beleértve a civilizációs betegségeket is,“ dícséri ezt a meleg salátát az egészséges táplálkozás szakértője, Zuzana Pavelková Šafářová.
Hámozzuk meg a tököt és vágjuk szeletekre.
Vágjuk darabokra a diót.
Tisztítsuk meg a zöldségeket, a hagymát vágjuk apróra, a céklát szeletekre, a paszternákot pedig nyolc szeletre.
Melegítsük elő a sütőt 210 °C-ra.
Öntsünk olajat egy tepsire, A diót és a fokhagymát kivéve minden zöldséget oszlassunk el rajta. Fűszerezzük, sózzuk, végül adjuk hozzá a diót és a fokhagymát is, majd süssük 20-25 percig.
Tálaljuk sajttal és napraforgómaggal.