Hozzávalók

300 g finomliszt
4 darab tojás
200 g barna cukor
50 g kristálycukor
125 g vaj
250 ml tej
2 tk sütőpor
1 kanál őrölt fahéj
1 csipet
2 darab narancs
2 darab citrom
2 darab mandarin

A fordított almás pitéből inspirálódva kipróbáltunk egy citrusos változatot. Az eredmény pedig színes és igazán finom lett.

Elkészítés

1

Kenjük végig vajjal a tepsit és szórjuk meg porcukorral.

2

Hámozzuk meg a citrusféléket, majd vágjuk szeletekre. Tegyük őket a tepsire, minél közelebb egymáshoz.

3

Egy tálban keverjük össze a lisztet, a sütőport, sót és fahéjat.

4

Verjük habbá a tojásokat, adjunk hozzá barnacukrot és keverjük kb. 5 percig.

5

Dolgozzuk össze a két keveréket.

6

Egy fazékban melegítsünk tejet és olvasszuk fel benne a vajat. Adjuk a tésztához, keverjük össze, majd öntsük a citrusszeletekre.

7

Melegítsük elő a sütőt 175 fokra, süssük a tésztát 45 percig.

8

Hagyjuk hűlni 20 percig, utána szeletelhetjük.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4