Hozzávalók

1 csipet tengeri só
1 darab tojás
70 dkg finomliszt
4 dl tej
6 kanál kristálycukor
5 dkg vaj
3 dkg élesztő

Leírás

A 4 dl langyos tejet az élesztővel és egy csipet cukorral felfuttatom. A lisztet a tojással, cukorral és 1 dl tejjel összedolgozom. Hozzáadom a kovászt és dagasztani kezdem. Fokozatosan hozzáöntöm a vajat, majd amikor a tészta sima, egyenletes, lefedve, 3/4 órát kelesztem. Ha megkelt, elfelezem, a feleket pedig harmadolom. 25-30 centis rudakat sodrok belőlük, ezeket pedig összefonom, így kapok két kalácsot. Tojással megkenem őket, majd 10 percig pihentetem. 180 fokra előmelegített sütőben, 30-40 perc alatt készülnek el.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4