Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
A tészta hozzávalóit, kenyérsütő gép üstjébe pakoljuk, dagasztjuk-kelesztjük. Nézzünk rá, a tojás nagyságától függ a liszt mennyisége. Ha nagyon puha a készülő tészta, apránként adjunk hozzá annyi plusz lisztet, hogy már ne legyen farkincája. Ha megkelt, lisztezett munkalapra borítjuk és 3 vagy 6, egyenlő nagyságú darabra vágjuk. A tésztadarabokat egyesével kisodorjuk, egyenletes vastagságúra, majd kaláccsá fonjuk. Sima hármas fonással, mint a lányok copfját, vagy ha bátrak vagyunk, mehet a többes fonás is! Sütőpapírral borított tepsire ültetjük, langyos helyen, kb. 20 percig még kelni hagyjuk. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, aljában egy kis lábaska vízzel. A kalácsot szépen lekenjük felvert tojással, majd 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.