Receptek Főételek Tészta Fokhagymás kenyér

Hozzávalók

1 mk tengeri só
2 darab tojás
4 csésze finomliszt
½ csésze víz (meleg, 40 fokos)
1 tk kristálycukor
6 gerezd fokhagyma (összezúzott)
1 tk vaj
2 dkg élesztő

Leírás

Oldjuk fel a cukrot és a sót, a kézmeleg vízben. Morzsoljuk a lisztbe az élesztőt és a 0.5 csésze langyos vízzel, készítsünk puha tésztát. Lisztezett deszkán gyúrjuk a tésztát, néhány percig, majd tegyük egy olajozott edénybe. Takarjuk le egy nedves ruhával és pihentessük 1.5 órát, amíg a kétszeresére növekszik. A megkelt tésztát, gyúrjuk össze a vajjal és a fokhagymával. Készítsünk a tésztából egy ovális alakú kenyeret és tegyük bekent sütőformába. Takarjuk le nedves ruhával és várjunk, míg ismét a kétszeresére kel. A sütőt 250 C°-ra melegítsük fel és süssük a kenyeret, 20-25 percig, míg a teteje világosbarna lesz. Vegyük ki a sütőből és tegyük egy fémrácsra. Kenjük be ghível, hogy a fényes színt kapjon. Felszeletelve szolgáljuk fel.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4