Bezárás
Köszöntjük
Átirányítjuk megújult weboldalunkra, ahol nagyszerű inspirációkat találhat.
Folytatás
Receptek Levesek Fokhagymás burgonyaleves

Hozzávalók

½ l tej
8 dl víz
2 szem burgonya
1 csipet őrölt fekete bors
½ darab kenyér
1 csipet ételízesítő
3 kanál finomliszt
3 gerezd fokhagyma

Leírás

A burgonyát meghámozom, és kis kockákra vágom, majd fazékba téve ráöntök nyolc deci vizet. Beleszórom a vegetát és a törött borsot, ezután lefedve puhára főzöm. Közben a kenyeret ugyanakkora kockákra aprítom, mint amekkorára a burgonyát aprítottam. Az olajat felforrósítom és belekeverem a kenyérkockákat, ezután pedig folyamatos keverés közben szép piros barnára pirítom. A tejbe belekeverem a megtisztított és összezúzott fokhagymát, majd a megpirult kenyeret leöntöm a fokhagymás tejjel. Jól átkeverem, hogy a tej mindenütt átjárhassa, ezután leszűröm. A visszamaradt tejben simára keverem a lisztet. (Ha kevésnek bizonyulna a tej, fél deci vizet még hozzáöntök.) A már puha burgonyához öntöm a lisztes tejet, és jól kiforralom, majd belekeverem a fokhagymás kenyeret. Addig forralom, amíg egészen puha massza nem lesz belőle.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Ajánlatunk

Az ajánlat érvényes2025.04.12.
Rendelj most
3n 14ó
h n ó p mp
Friss magyar sertéskaraj
húspultban kapható
1789
Ft/kg
Friss magyar sertéskaraj
Az ajánlat érvényes2025.04.12.
Rendelj most
3n 14ó
h n ó p mp
Banán
-28%
699 Ft
499
Ft/kg
Banán
1 / 2

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4