Receptek Főételek Hal Fogas roston gombamártással

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
3 kanál finomliszt
20 dkg vaj (5 dkg a raguba)
1 csipet őrölt fekete bors
2 dl tejszín
1 fej vöröshagyma
1 csipet szárított kakukkfű
30 dkg csiperkegomba
80 dkg halfilé
1 csomag penne
1 csipet friss petrezselyem

Leírás

A halfilét vágjuk fel 3 ujjnyi darabokra, és sózzuk meg, majd dörzsöljünk rá citromlevet. A gombát aprítsuk fel, a hagymát vágjuk finomra. Vajon pirítsuk meg a hagymát, majd adjuk hozzá a gombát, és a fűszerekkel együtt, pirítsuk meg. Közben főzzük ki a tésztát, sós, forró vízben. Ha a gomba lepirult, szórjuk meg liszttel, keverjük el, és engedjük fel vízzel. Forraljuk ki, majd tejszínnel dúsítsuk, de végezzünk hőkiegyenlítést! A maradék vajat melegítsük fel egy serpenyőben, és süssük meg benne a halszeleteket. Tálaláskor, a penne mellé rakjuk a halszeleteket, és locsoljuk meg a gombamártással.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4