Hozzávalók

1 csipet tengeri só
1 darab tojás
4 dl tej
20 dkg finomliszt
2 kanál étolaj
1 dl szódavíz

Leírás

A tojás sárgáját, az olajjal és a sóval összekeverjük, beleszitáljuk a lisztet. Közben folyamatosan adagoljuk a tejet, hogy mindig krémes állagú legyen. A végén beleöntjük a szódavizet. Lefedjük, majd fél órát pihentetjük. Tapadásgátló bevonatú serpenyőt, hajszálvékonyan kikenünk olajjal. A serpenyőt felforrósítjuk, beleöntünk 1 merőkanál masszát, körbeforgatjuk, hogy mindenütt kitöltse a serpenyőt, és erős tűzön, kb. 1 percig sütjük. Ezután megfordítjuk, és a másik oldalát is megsütjük (fél perc). Lapos tálra csúsztatjuk. A második palacsintánál már nem kell kikenni a serpenyőt, elég a masszában lévő olaj ahhoz, hogy ne ragadjon le! Ugyanezzel a módszerrel addig folytatjuk, amíg a massza el nem fogy. Arányosan elosztva, megkenjük a palacsintákat a töltelékkel. Négyrét, zsebkendőszerűen összehajtjuk vagy feltekerjük, és tálaljuk.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4