Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
A fagyasztott zöldségeket kiengedem. A hagymát apróra, a fokhagymát pedig vékony szeletekre vágom. A többi zöldséget megpucolom és apró, kb. 1 centis kockákra vágom, akkorára, mint amekkora a fagyasztott zöldség. A petrezselymet felaprítom, a keményítőt egy-másfél deci vízzel elkeverem. Egy edényben, nagy lángon, felmelegítek egy bő evőkanálnyi vajat és kétszer annyi olajat. Beledobom a hagymát, sózom, borsozom és egy csipet tárkonyt morzsolok bele. Mikor a hagyma üvegesedni kezd, beledobom a gyökeret, a krumplit és a karalábét. Egy kicsit kevergetem, párolom, mielőtt a felengedett zöldséget is hozzáadom. Felöntöm az egészet annyi alaplével, hogy még éppen ne lepje el. Megvárom, míg újra forrni kezd, rászórom a petrezselymet és a fokhagymaszeleteket. Lefedem, lejjebb veszem a lángot közepes erősségűre, majd negyed óráig főzöm. Mikor a zöldségek megpuhultak, félrehúzom az edényt és besűrítem egy kevés vízzel elkevert, étkezési keményítővel. Ha kell, még sózom, borsozom. Ezután visszateszem a tűzhelyre, a maximumra állítom és beforralom a főzeléket.