Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
Melegítsük elő a sütőt 170°C-ra.
A póréhagymát tisztítsuk meg, és vágjuk fel 5 mm-es karikákra. Hámozzuk meg a fokhagymát, majd szeleteljük vékonyra. Olvasszuk fel alacsony lángon a vaj felét egy nagy, öntöttvas serpenyőben. Tegyük bele a póréhagymát, a fokhagymát, a cukrot és 3 evőkanálnyi tárkonyt. Pároljuk 8-10 percig, vagy amíg a póréhagyma megpuhul és karamellizálódik. Adjuk hozzá a csirkehúsalaplét, majd forraljuk fel. Vegyük le a tűzhelyről.
Szárítsuk meg a csirkecombokat papírtörlővel, és dörzsöljük be a maradék vajjal. Szórjuk meg egy csipet sóval, valamint a maradék apróra vágott tárkonnyal. Tegyük a húst a póréhagymához a serpenyőbe, majd helyezzük a sütőbe, és süssük 1 órán keresztül, vagy amíg a csirke aranybarnára nem sül.
Ezután vegyük ki a serpenyőt a sütőből, emeljük ki a csirkét, és tegyük félre. Közepes lángon forrósítjuk fel újra a serpenyőt a póréhagymával, adjuk hozzá a vízben elkevert kukoricakeményítőt, és folyamatos keverés mellett öntsük a serpenyőbe. Adjuk hozzá a tejszínt kb. egy perc főzés után, majd főzzük további 5 percig. Tegyük vissza a csirkecombokat a serpenyőbe, és tálalás előtt hagyjuk átmelegedni.
TIPP: Tesco Finest Kerner, 750 ml
Izgalmas és elegáns fehér cuvée Tokajból, mely furmint, hárslevelű és sárga muskotály házasításából született. A reduktív technológiának köszönhetően a fajtákra jellemző gyümölcsösség szépen
érvényesül a borban, melyet erőteljes ásványosság és elegáns, de határozott savak tesznek teljessé és hosszúvá. Jól iható, könnyed, mégis tartalmas tokaji bor.Fogyasztási hőmérséklet: 9-11 °C. Kiváló kísérője lehet fehér mártású húsoknak, vagy halételeknek, de tésztafélékhez és könnyedebb sajtokhoz is kiváló.