Bezárás
Köszöntjük
Átirányítjuk megújult weboldalunkra, ahol nagyszerű inspirációkat találhat.
Folytatás
Receptek Főételek Húsos ételek Finest tárkonyos csirkecomb póréhagymával

Hozzávalók

5 darab Tesco Finest Tanyasi Csirkecomb
50 g vaj (szobahőmérsékletű)
2 szál póréhagyma (csak a fehér és a világoszöld részek)
6 gerezd fokhagyma
1 kanál barna cukor
4 kanál friss tárkony (aprítva)
500 ml csirkehús-alaplé (jó minőségű)
80 ml száraz fehérbor
½ tk
1 tk kukoricakeményítő (+ víz a kikeveréshez)
125 ml habtejszín

Elkészítés

1

Melegítsük elő a sütőt 170°C-ra.

2

A póréhagymát tisztítsuk meg, és vágjuk fel 5 mm-es karikákra. Hámozzuk meg a fokhagymát, majd szeleteljük vékonyra. Olvasszuk fel alacsony lángon a vaj felét egy nagy, öntöttvas serpenyőben. Tegyük bele a póréhagymát, a fokhagymát, a cukrot és 3 evőkanálnyi tárkonyt. Pároljuk 8-10 percig, vagy amíg a póréhagyma megpuhul és karamellizálódik. Adjuk hozzá a csirkehúsalaplét, majd forraljuk fel. Vegyük le a tűzhelyről.

3

Szárítsuk meg a csirkecombokat papírtörlővel, és dörzsöljük be a maradék vajjal. Szórjuk meg egy csipet sóval, valamint a maradék apróra vágott tárkonnyal. Tegyük a húst a póréhagymához a serpenyőbe, majd helyezzük a sütőbe, és süssük 1 órán keresztül, vagy amíg a csirke aranybarnára nem sül.

4

Ezután vegyük ki a serpenyőt a sütőből, emeljük ki a csirkét, és tegyük félre. Közepes lángon forrósítjuk fel újra a serpenyőt a póréhagymával, adjuk hozzá a vízben elkevert kukoricakeményítőt, és folyamatos keverés mellett öntsük a serpenyőbe. Adjuk hozzá a tejszínt kb. egy perc főzés után, majd főzzük további 5 percig. Tegyük vissza a csirkecombokat a serpenyőbe, és tálalás előtt hagyjuk átmelegedni.

TIPP: Tesco Finest Kerner, 750 ml

Izgalmas és elegáns fehér cuvée Tokajból, mely furmint, hárslevelű és sárga muskotály házasításából született. A reduktív technológiának köszönhetően a fajtákra jellemző gyümölcsösség szépen
érvényesül a borban, melyet erőteljes ásványosság és elegáns, de határozott savak tesznek teljessé és hosszúvá. Jól iható, könnyed, mégis tartalmas  tokaji bor.Fogyasztási hőmérséklet: 9-11 °C. Kiváló kísérője lehet fehér mártású húsoknak, vagy halételeknek, de tésztafélékhez és könnyedebb sajtokhoz is kiváló.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Ajánlatunk

1 / 2

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4