Receptek Főételek Húsos ételek Finest tárkonyos csirkecomb póréhagymával

Hozzávalók

5 darab Tesco Finest Tanyasi Csirkecomb
50 g vaj (szobahőmérsékletű)
2 szál póréhagyma (csak a fehér és a világoszöld részek)
6 gerezd fokhagyma
1 kanál barna cukor
4 kanál friss tárkony (aprítva)
500 ml csirkehús-alaplé (jó minőségű)
80 ml száraz fehérbor
½ tk
1 tk kukoricakeményítő (+ víz a kikeveréshez)
125 ml habtejszín

Elkészítés

1

Melegítsük elő a sütőt 170°C-ra.

2

A póréhagymát tisztítsuk meg, és vágjuk fel 5 mm-es karikákra. Hámozzuk meg a fokhagymát, majd szeleteljük vékonyra. Olvasszuk fel alacsony lángon a vaj felét egy nagy, öntöttvas serpenyőben. Tegyük bele a póréhagymát, a fokhagymát, a cukrot és 3 evőkanálnyi tárkonyt. Pároljuk 8-10 percig, vagy amíg a póréhagyma megpuhul és karamellizálódik. Adjuk hozzá a csirkehúsalaplét, majd forraljuk fel. Vegyük le a tűzhelyről.

3

Szárítsuk meg a csirkecombokat papírtörlővel, és dörzsöljük be a maradék vajjal. Szórjuk meg egy csipet sóval, valamint a maradék apróra vágott tárkonnyal. Tegyük a húst a póréhagymához a serpenyőbe, majd helyezzük a sütőbe, és süssük 1 órán keresztül, vagy amíg a csirke aranybarnára nem sül.

4

Ezután vegyük ki a serpenyőt a sütőből, emeljük ki a csirkét, és tegyük félre. Közepes lángon forrósítjuk fel újra a serpenyőt a póréhagymával, adjuk hozzá a vízben elkevert kukoricakeményítőt, és folyamatos keverés mellett öntsük a serpenyőbe. Adjuk hozzá a tejszínt kb. egy perc főzés után, majd főzzük további 5 percig. Tegyük vissza a csirkecombokat a serpenyőbe, és tálalás előtt hagyjuk átmelegedni.

TIPP: Tesco Finest Kerner, 750 ml

Izgalmas és elegáns fehér cuvée Tokajból, mely furmint, hárslevelű és sárga muskotály házasításából született. A reduktív technológiának köszönhetően a fajtákra jellemző gyümölcsösség szépen
érvényesül a borban, melyet erőteljes ásványosság és elegáns, de határozott savak tesznek teljessé és hosszúvá. Jól iható, könnyed, mégis tartalmas  tokaji bor.Fogyasztási hőmérséklet: 9-11 °C. Kiváló kísérője lehet fehér mártású húsoknak, vagy halételeknek, de tésztafélékhez és könnyedebb sajtokhoz is kiváló.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4