Hozzávalók

1 csipet tengeri só
2 darab tojás
12 dkg finomliszt
dl tej
1 tk sütőpor
2 kanál kristálycukor
2 egész alma

Leírás

A lisztet a sütőporral elkeverjük. A tojásokat különválasztjuk, a sárgáját a cukorral kikeverjük, amíg fehér nem lesz. Hozzáöntjük a tejet, majd a sütőporral elkevert lisztet is beleszitáljuk. A só hozzáadásával kemény habbá vert tojásfehérjét, óvatosan belekeverjük a masszába, hogy ne törjön össze a hab. Az almákat megmossuk, megtisztítjuk, majd lereszeljük, és a tésztába forgatjuk. A teflonsütőbe pár csepp olajat öntünk, felforrósítjuk, majd 1 merőkanálnyit öntünk a masszából, és megsütjük.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása