Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
Ez a szezonális saláta remek előétel a tavaszi ebédhez. Tálald a spárgát a fetával, majd adj hozzá házi készítésű krutont az extra ropogásért.
Először készítsük el a krutont. Dobjuk össze a kenyeret, az olajat és a za'atart (ha használunk) egy tepsiben. Kapcsoljuk a sütőt 7-es gázra, 220 °C-ra, légkeverésen 200 °C-ra, és tegyük be a kenyeret rögtön a sütőbe. Süssük 10-12 percig, amíg aranyszínű és ropogós nem lesz.
Közben tegyünk 150 g fetát és a joghurtot egy kis konyhai robotgépbe vagy turmixgépbe, és turmixoljuk simára. Fedjük le és hűtsük le a hűtőben, amíg szükségünk nem lesz rá.
Tegyük a paradicsomot az ecettel, 1 evőkanál olajjal, a citromhéjjal, a cukorral, egy kis sóval és bőséges mennyiségű fekete borssal egy tálba.
A spárgát forgassa össze a maradék olajjal és némi fűszerrel. Melegítsük fel a grillt- vagy egy serpenyőt magas hőfokon, és süssük a spárgát 5 percig, rendszeresen megforgatva, amíg a spárga nem pirul meg mindenhol.
Tálaláshoz terítsük a felvert fetát egy tálcára, vagy osszuk el a tányérok között. Tegyük rá a spárgát, majd kanalazzuk rá a paradicsomot és a levét. Tálaláskor adjuk hozzá a krutont, és morzsoljuk rá a maradék fetát.