Fetás spárgasaláta

Hozzávalók

200 g feta
75 g görög típusú natúr joghurt
200 g Cherry paradicsom, félbevágva
1 evőkanál almaecet
2 evőkanál extra szűz olívaolaj
½ citrom, meghámozva
½ teáskanál porcukor
3 x 125 g-os csomag vágott spárga
A krutonokhoz
1 ciabatta zsemle, durván feldarabolva
evőkanál extra szűz olívaolaj
1 evőkanál za'atar (nem kötelező)

Ez a szezonális saláta remek előétel a tavaszi ebédhez. Tálald a spárgát a fetával, majd adj hozzá házi készítésű krutont az extra ropogásért.

Elkészítés

1

Először készítsük el a krutont. Dobjuk össze a kenyeret, az olajat és a za'atart (ha használunk) egy tepsiben. Kapcsoljuk a sütőt 7-es gázra, 220 °C-ra, légkeverésen 200 °C-ra, és tegyük be a kenyeret rögtön a sütőbe. Süssük 10-12 percig, amíg aranyszínű és ropogós nem lesz.

2

Közben tegyünk 150 g fetát és a joghurtot egy kis konyhai robotgépbe vagy turmixgépbe, és turmixoljuk simára. Fedjük le és hűtsük le a hűtőben, amíg szükségünk nem lesz rá.

3

Tegyük a paradicsomot az ecettel, 1 evőkanál olajjal, a citromhéjjal, a cukorral, egy kis sóval és bőséges mennyiségű fekete borssal egy tálba.

4

A spárgát forgassa össze a maradék olajjal és némi fűszerrel. Melegítsük fel a grillt- vagy egy serpenyőt magas hőfokon, és süssük a spárgát 5 percig, rendszeresen megforgatva, amíg a spárga nem pirul meg mindenhol.

5

Tálaláshoz terítsük a felvert fetát egy tálcára, vagy osszuk el a tányérok között. Tegyük rá a spárgát, majd kanalazzuk rá a paradicsomot és a levét. Tálaláskor adjuk hozzá a krutont, és morzsoljuk rá a maradék fetát.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4