Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
A tojásokat szétválasztjuk, a tojássárgáját 8 evőkanál meleg vízzel és a cukorral, sűrű krémmé habosítjuk. Megolvasztjuk a margarint, és a masszához csorgatjuk. A tojásfehérjét kemény habbá felverjük, majd a masszához adjuk. A lisztet, a 3 tk. keményítőt és a kakaót összekeverjük, ezután a tojásos habra szórjuk, majd lazán belekeverjük. A tésztát a sütőpapírral kibélelt formába töltjük, és előmelegített sütőben, 200 °C-on, kb. 30 percig sütjük, majd kihűtjük. A meggybefőttet leszűrjük, a levét felfogjuk, és 16 szem meggyet félreteszünk. 2,5 dl meggylevet kimérünk, két evőkanálnyi levet összekeverünk 5 dkg keményítővel, majd a maradék meggylevet felforraljuk. Ezután a keményítővel elkevert masszát, hozzákeverjük a meggyléhez, és újból felforraljuk, majd hozzáadjuk a lecsepegtetett meggyet, és kihűtjük. A piskótát kétszer elvágjuk, a kapott három lapot a cseresznyepálinkával, vagy meggylével meglocsoljuk. A tortaformát előkészítjük, és beletesszük az első lapot. A tejszínt a cukorral, kemény habbá verjük. Az elkészített meggymassza felét és a felvert tejszín harmadát az első lapra kenjük, majd ráhelyezzük a második lapot. A meggymassza másik felét, majd a tejszín második harmadát rákenjük, és a harmadik lappal befedjük, hidegre tesszük. A maradék egyharmad tejszínhabot nyomózsákba téve, díszítjük a tortát. Csillagcsővel rózsaformákat nyomunk körben a szélére, majd megszórjuk reszelt csokoládéval.