Hozzávalók

8 darab tojás
6 kanál finomliszt
1 csomag sütőpor
8 kanál kristálycukor
15 dkg porcukor
1 tábla étcsokoládé
15 dkg margarin
2 kanál kakaópor
5 dl habtejszín
1 üveg meggybefőtt
1 csomag vaníliás pudingpor

Leírás

A 8 db tojásból, 8 evőkanál cukorból, 6 evőkanál lisztből, 2 evőkanál kakaóporból, 1 csomag sütőporból egyszerű, sima piskótát készítünk. Kihűlés után, kettévágjuk. A meggybefőttről leöntjük egy lábasba a levét (legalább 3 dl-nek meg kell lennie), és ebben főzzük meg a vanília ízű pudingport. Két kanál cukorral többet tegyünk bele, mint ahogy a pudingnál írva van, hogy ne legyen savanyú. A Rámát kikeverjük a porcukorral, és a kihűlt főzethez adjuk. A tejszínt habbá verjük. A kettévágott piskóta egyik lapját süteményes tálcára rakjuk, és srégen (a rövid oldala mentén), egy csíkban megkenjük a krémmel. Melléje, egy sorba rakjuk a meggyszemeket, és mellé kenünk tejszínt. Megint egy csík krém következik, melléje egy sorba meggyet, és mellé egy csík tejszínt. Így csináljuk sorban és sorban, míg a végére érünk. A piskóta másik felét a tetejére helyezzük, rákenjük a maradék tejszínt majd, megszórjuk kakaóval, vagy reszelt csokoládéval. Tipp: Érdemes tálalás előtt egy nappal elkészíteni, hogy az ízek jól tudjanak összeérlelődni.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4