Receptek Desszertek Sütést igénylő Fatörzs torta kávésan

Hozzávalók

8 darab tojás
20 dkg finomliszt
1 csomag sütőpor
3 kanál kristálycukor
dl tejszín (Hulala)
25 dkg porcukor
1 kanál kakaópor (+ 6 kanál)
1 kk citromlé
4 kanál víz (forró)
2 kk instant kávé

Leírás

A tojássárgákat a cukorral és a citromlével, robotgéppel kikeverem, 3 percig. Kanalanként hozzáadom a forró vizet, amivel szintén jól átkeverem. Beleszitálom a sütőporral és 1 ek. kakaóporral elkevert lisztet. A tojásfehérjékből kemény habot készítek, amit finoman hozzákeverek a masszához. Alufóliával bélelt, kb. 30 x 30 cm-es tepsibe öntöm. Légkeveréses sütőben, 125 fokon, tűpróbáig sütöm. Az elkészült tésztát konyharuhára borítom, és feltekerem. Ha kihűlt, fél órára hűtőbe teszem, hogy megtartsa majd alakját. A tojást, a 3 tojássárgáját, kakaót, a cukrot és a kávét robotgéppel alaposan összekeverem. Ha nem elég édes, még lehet hozzá tenni cukrot! Külön edényben verem fel a hulalát, amit apránként a krémhez keverek. Vigyázni kell, nehogy összetörjön a hab! Összeállítás: A tésztát kitekerem, és megtöltöm a krém 3/4 részével. A maradék krémmel kívülről kenem meg a fatörzset, villával csíkozom, majd megszórom kakaóporral.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4