Hozzávalók

2 darab tojás
2 darab zsemle
1 fej vöröshagyma
1 kk őrölt pirospaprika
1 kk ételízesítő
50 dkg darált pulykahús

Leírás

A zsemlét tejbe áztatjuk, majd kicsavarjuk úgy, hogy ne essen szét. A hagymát apróra vágjuk és megpirítjuk. Egy tálba tettük a húst és ehhez hozzáadjuk a kicsavart zsemlét, sót, borsot és egy csipet őrölt pirospaprikát + egy csipet vegetát. Végül hozzáadjuk a tojásokat és a hagymát, majd jó alaposan összekeverjük és pici golyókat formázunk belőle. Ezután zsemlemorzsába forgatjuk. Egy teflonos serpenyőt, kb. 1,5 ujjnyi vastagságú olajjal megtöltünk (olyat, aminek fedele is van). A titok abban rejlik, hogy a forró olajba tett golyókat azonnal lefedjük és maximum 2 percig sütjük, majd levesszük a fedőt, megfordítjuk és megint maximum 2 perc és már kész is. Köretnek lehet rizst és burgonyát is fogyasztani, de akár majonézes kukoricával is készíthető. Jó étvágyat hozzá!

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4